Življenje je ustvarjanje

Hitri kontakt

EPIKS uredništvo
041 791 211
info@epiks-modri.net

RIPITZ INOVACIJE d.o.o.
01/ 786 02 40
031 631 857
slavko@ripitz-inovations.com

test  


ZAHVALJUJEMO SE VAM, DA STE NAS OBISKALI IN VAM ŽELIMO PRIJETNO BRSKANJE!

Na začetku z razlogom predstavljamo inovacije inovatorja Slavka Medimurca, sicer lastnika podjetja Ripitz inovacije, d.o.o., Grosuplje. Njegova inovacija  Univerzalni vezni element (UVE) omogoča povsem nov način cenejše in fleksibilne izdelave vseh vrst in kosov pohištva po meri prostora. Več...

UVE uporabnikom pohištva omogoča:

 1. Popolni izkoristek razpoložljivega notranjega in zunanjega, bivalnega ali delovnega prostora (različnih niš v hiši... ,na hodnikih, pod stopnicami...ipd.), nove možnosti za ureditev žar-prostora, ali teras pri hiši..., garaži, kurilnici, uti...ipd.). Enako tudi v poslovnih stavbah, pisarnah, trgovinah, tovarnah, skladiščih...ipd.

 2. Cenejši nakup ali izdelavo pohištva v lastni režiji in po lastni zamisli in merah. Takšno pohištvo zagotavlja bolj prijetno in zdravo vsakdanje življenje, zabavo in delo v notranjih in zunanjih prostorih, doma ali na delovnem mestu.

Predstavljamo vam primere in vam prepuščamo oceno prednosti tako izdelanih pohištvenih elementov: Enostavna izdelava! Prestižne oblike! Nešteto možnosti barvnih kombinacij posameznih ploskev (stranic, pultov...ipd.). In nenazadnje enostavna prenova istega pohištva, kadar si to zaželite! Vse kar potrebujete je odločitev, da zamenjate posamezne lesene ali drugačne ploskve-obloge z novimi.  

NAŠ PREDLOG ZA VAŠO NOVO KUHINJO

Klikni za VIDEO - opis delovanja Pametne otočne kuhinje!

kuhinja2

kuhinja4

kuhinja1

pametna miza_3

pametna miza_1

miza_planet2d_2 (2)

Pametna otočna kuhinja je praktična in ergonomna inovativna rešitev načina pripravljanja hrane, ker:

1. delovne pulte lahko spuščate in dvigujete z gumbom, da jih prilagodite svoji višini. Tako ohranjate pravilno držo, varujete zdravo hrbtenico in preprečujete obrabo sklepov,

2.enako tako lahko spuščate in  dvigujete vse  zgornje omarice in predale ter jih približujete k sebi, da se ne stegujete po stvareh v omaricah in na zgornjih policah,    

3. kuhinjo lahko tudi vrtite, da se vam ni treba nikamor  premikati  ali hoditi okoli nje. In končno, smisel te nove ideje je, da      

4. lahko delate sede za kuhinjo, saj imate prost prostor za kolena pod delovnim pultom. Tako je pripravljanje hrane za vas manj utrujajoče in varnejše. Zakaj ne bi raje nabirali kilometre s sprehodi v naravi kot pa v kuhinji???     

Otočna kuhinja poleg tega, da varuje in ohranja vaše zdravje, ima zlasti naslednje prednosti:

  1. omogoča vam samostojno pripravo hrane, ko ste utrujeni ali bolani, slabotnim, starejšim osebam in invalidom, skratka, vsem, ki sicer težko stojijo ali hodijo, 

 2. zavzema precej manj prostora kot klasična kuhinja in je zato primerna tudi za garsonjere, manjša stanovanja in plovila  

3. je nov, nraven pogled načina priprave hrane in je bila zato uvrščena med 100 najfascinantnejših svetovnih inovacij -POGLEJ VIDEO (V ANGLENŠČINI) 

KUHINJA ...IN KLJUČNE TEHNIČNE REŠITVE ZA NJENO DELOVANJE SO NAŠI PATENTI!

NAŠ PREDLOG, KAKO NAREDITE POHIŠTVO PO MERI IN LASTNIH ZAMISLIH

(Z UPORABO UNIVERZALNEGA VEZNEGA ELEMENTA)

VABIMO PROIZVAJALCE IN IZVAJALCE STORITEV ZA PROIZVODNJO UNIVERZALNEGA VEZNEGA ELEMENTA IN GLEDE PRAVICE UPORABE VEZNEGA ELEMENTA ZA IZDELAVO POHIŠTVA IN DRUGIH NOSILNIH KONTRUKCIJ!

patent vezni element

vezni element kopalnica

VEZNI ELEMENT

Zgornja slika ponazarja primer, kako nastaja pohištveni element (varianta računalniške mize s tiskalnikom. Spodnji dve sliki pa prikazujeta konstrukcijo zgornjega dela kuhinje brez lesenih oblog in potem z lesenimi oblogami, ki je končna faza procesa izdelave pohištva:

web konstrukcija otočne kuhinje-univerzalni vezni element 2

web konstrukcija otočne kuhinje-univerzalni vezni element 1

Zgornja slika je primer nezaključene izdelave pohištva kopalnice, da se ponazori vloga UVE (univerzalnega veznega elementa kot osnovnega gradnika konstrukcije posameznega pohištvenega elementa. Naročnik je sicer želel, da ostane takšna kot je na sliki, nezaprta.

Univerzalni vezni element omogoča enostavno povezovanje pohištvenih cevi v različne konstrukcijske spoje. Njegova oblikovna rešitev zagotavlja zadostno trdnost spoja in preprosto namestitev. 

Univerzalni vezni element tega modela, ki ima samo ENO OBLIKO IN VELIKOST, omogoča preprosto povezovanje pohištvenih cevi ne le v ravnini, ampak tudi v vogalih, pri čemer NI VIDEN.
 
Namen uporabe: 


- konstrukcije šolskega pohištva,
- konstrukcije pisarniškega pohištva,
- konstrukcije gostinskih elementov, 
- konstrukcije različnih dimenzij regalov,
- konstrukcije laboratorijskega pohištva iz rf ter alu cevi
- konstrukcije balkonskih in drugih ograj...

Prednosti povezovanja z univerzalnim veznim elementom: 


- nevidnost veznega elementa, 
- pravokotni in estetski spoji, 
- montaža elementov na samem kraju, 
- prijaznost do okolja (ni varjenja in brušenja na konstrukcijah), 
- predhodna finalna obdelava cevi za spajanje (pocinkanje, eloksiranje
  in barvanje, pri rf ceveh pa poliranje) in
- zmanjšan volumen pri pakiranju ter prevozu.