Življenje je ustvarjanje

Hitri kontakt

EPIKS uredništvo
041 791 211
info@epiks-modri.net

RIPITZ INOVACIJE d.o.o.
01/ 786 02 40
031 631 857
slavko@ripitz-inovations.com

lift 4 life  

PROJEKT "Lift4Life" ali "Materina roka"

Z »lift4life« napravo bo lahko nepomična oseba preko daljinskega upravljalnika ob zadovoljivi psihofizčni kondiciji sama upravljala in se na ta način lahko sama prestavila; npr. iz postelje na stranišče, obračala, iz avta v voziček in obratno.To pomeni revolucionarno spremembo v življenju nepremičnih oseb, ker jim omogoči samostojnost, neodvisnost od pomoči druge osebe pri prstavljanju iz postelje v voziček, odhodu na stranišče, pri prestavljanju iz vozička v avto in obratno...

»Lift4life« ima vgrajen dvižni sistem za samodvig in zato ne potrebuje dodatnega dvigala.

Prav to pomeni neprecenljivo vrednost v smislu neodvisnosti in kvalitete življenja nepomičnih oseb.

Na osnovi dobrega poznavanja vseh slabosti poznanih in sedaj uporabljanih naprav in sistem za vpenjanje, presedanje, obračanje in premeščanje nepomičnih oseb, smo se odločili za projekt izdelave posebne inovativne naprave » lift4life« za prijemanje, obračanje in prestavljanje nepomičnih oseb.

»Lift4life« bo s pomočjo pametne elektronske regulacije omogočala hiter, enostaven in ustrezen prijem ter fiksacijo nepomične osebe med prestavljanjem in le-tega bo lahko upravljalo negovalno osebje, oz. nepomična oseba sama.

»Lift4life« bo pomenila nov, povsem inovativen sistem prijemanja, fiksacije, prestavljanja in obračanja nepomičnih oseb, ki bo veliko udobnejši in enostavnejši za nepomično osebo, predvsem pa bistveno bolj ekonomičen in bo pomenil veliko racionalizacijo pri oskrbi bolnih, invalidnih in starih oseb, tako z vidika porabe časa negovalnega osebja, kot tudi števila potrebnega negovalnega osebja, saj bo tudi pri prestavljanju najtežje prizadetih oseb z novim sistemom, dovolj en negovalec pri eni nepomični osebi.

STANJE TEHNOLOGIJ IN POSTOPKOV V UPORABI SEDAJ

Spodaj, so prikazani obstoječi sistemi premikanja nepremičnih z vrečami itd.:

vozicek vreca faceCovered

Vreca prenos faceCovered

Dvig iz postelje_faceCovered

Danes so v svetu v uporabi različni in dragi sistemi in naprave za premikanje nepremičnih oseb. Nekatere smo prikazali na levi oziroma zgoraj. Nadomesti jih lahko le ena naprava - naša inovacija - „Lift4Life“ ali „Materina roka“, ki jo prvič predstavljamo širši javnost:

BODOČE STANJE TEHNOLOGIJE - SAMOPREMIKANJE S POMOČJO "LIFT4LIFE":

Liftt4life-vrat