Življenje je ustvarjanje

Hitri kontakt

EPIKS uredništvo
041 791 211
info@epiks-modri.net

RIPITZ INOVACIJE d.o.o.
01/ 786 02 40
031 631 857
slavko@ripitz-inovations.com

naša ponudba  

Ponujamo vam dva sistema gradnje nizkoenergetskih montažnih hiš: SKELETNI SISTEM in PALETNI SISTEM gradnje hiš.

Pri SKELETNEM SISTEMU vam kot polnilo sten hiše ponujamo na izbiro tri KONSTRUKCIJSKE SESTAVE: Komfort, Trend in Bio. Vse konstrukcijske sestave so rezultat lastnega razvoja. 

Pri PANELNEM SISTEMU uporabljamo KONSTRUKCIJSKO SESTAVO: Standard. Slednja je tudi rezultat lastnega razvoja in šestletnih izboljšav. Ponašamo se s tem, da smo v Sloveniji edini, ki ponujamo lastno paletno konstrukcijsko sestavo.

Čeprav so vse naše hiše unikatne, se je iz stvarnih potreb naših kupcev izoblikovalo sedem zasnov TIPSKIH HIŠ, ki vam lahko pomagajo kot ideja, da med njimi prepoznate tisto zasnovo, ki bi vam bila najbližje kot osnova za izdelavo konkretnega projekta hiše, ki bo tako izdelana popolnoma v skladu z vašimi potrebami.      

Spodaj vam predstavljamo razlike med skeletnim in paletnim sistemom gradnje hiš:

SKELETNE NIZKOENERGETSKE MONTAŽNE HIŠE

Les kot naravni material je najboljši material za gradnjo in mnoge druge namene. Zagotavlja zdravo in prijetno bivalno okolje. Skeletna hiša je oblikovana in projektirana tako, da izraža svojo moč in trajnost. Masivna skeletna konstrukcija ima predvsem nosilno funkcijo, ki jo pri masivni, zidani gradnji imajo zidane stene hiše, pri panelni gradnji pa paneli.Vmesni prostor (konstrukcijska sestava stene) skeletne hiše se zapolnjuje z različnimi polnili oz. se lahko kombinira tudi z našo panelno stensko konstrukcijo Standard. Konstrukcijske sestave so sestavljene iz različnih kombinacij materialov, ki imajo izolacijsko vlogo. Vsi materiali so naravni.   

Tradicionalna masivna lesena konstrukcija (nemško: fachwerkhause, v Švici: riegelhause) - sistem predalčne gradnje danes predstavlja enega najbolj univerzalnih sistemov gradnje, ki se je razvil v poznem srednjem veku in ohranil na celotnem območju Evrope ter od tod razširil po celem svetu. Ta način palične gradnje se je razvil iz preproste prazgodovinske gradnje in je trajal od antike do 19. stoletja. Sodobni naslednik predalčne granje je leseni okvir - nosilna masivna lesena kontrukcija, skelet hiše.

V starih časih so za polnilo sten uporabljali slamo, zemljo ali različne mešanice naravnih materialov, npr. vrbov poplet in glino, pozneje tudi opeko. Tako še danes v starih mestih po vseh evropskih državah in doma občudujemo tako grajene hiše stare več stoletij, ponekod cela mestna jedra. Hiša nekoč:

predalčne hiše

 Lesena skeletna gradnja tako danes velja za najsodobnejšo, naravno tehnologijo gradnje hiš.

V GM hišah uporabljamo preiskušen slovenski sistem, ki je dobro sprejet tako doma kot tudi v Avstriji, na katere trgu tudi postavljamo naše hiše. Hiša danes:

hisa danes zgrajena

hisa danes v gradnji

 

PANELNI SISTEM NIZKOENERETSKIH MONTAŽNIH HIŠ

Panelni sistem gradnje montažnih hiš se precej razlikuje od skeletnega sistema gradnje. Za razliko od skeletne hiše je v panelnem sistemu gradnje celotna stena hiše, panel izdelan v enem kosu. Enako stropi in ostrešje. Prednost panelnega sistema gradnje hiše je tako za nekaj dni nekoliko hitrejša postavitev hiše. Pri obeh sistemih gradnje se konstrukcijske sestave izdelujejo v tovarni na suhem. Gradnja tako ni toliko odvisna od zunanjih vremenskih razmer.  Prednost skeletnega sistema gradnje stene hiše je močna nosilnost skeleta, kar pa omogoča projektiranje hiše z več  steklenih površin. To zagotavlja več  svetlobe in izkoriščanje sončne toplote in tudi zato manj porabe energije za ogrevanje. Nasploh skeletni sistem gradnje možnih hiš zagotavlja največ svobode pri projketiranju hiš po zamisli in meri potreb stranke, čeprav je hitrost gradnje nekoliko manjša kot pri panelnem sistemu gradnje.

Prednost obeh sistemov montažne gradnje pred masivno, zidano gradnjo pa je manjša debelina sten hiše, kar lahko pomeni tudi do 10 % več tlorisne uporabne površine ob enakih zunanjih gabaritih hiše. Zaradi tega, ker panel ima nosilno vlogo stene, panelni sistem gradnje ne omogoča projektiranja večjih steklenih površin kot to omogoča skeletni sistem gradnje. Nasploh skeletni sistem gradnje montažnih hiš omogoča največ svobode pri projektiranju hiše po željah, zamislih kupca in potrebah kupcev.

V GM hišah uporabljamo najboljše iz obeh navedenih sistemov gradnje nizkoenergetskih montažnih hiš. Zato lahko našim strankam omogočamo uresničitev skoraj da vsake zamisli. Ob naši inovativni pohištveni opremi in drugih tehnologijah in storitvah, ki so strankam na voljo v naših ponudbah vam lahko zagotavimo resnično sanjsko hišo.

Razlika med skeletnim in panelnim sistemom gradnje:

  skeltna stena

paletne stene

POJDI NAZAJ NA PRVO STRAN ali pa NADALJUJ NA KONSTRUKCIJSKE SESTAVE

KONTAKTIRAJTE NAS - VPRAŠAJTE, KAR VAS ZANIMA GLEDE GM HIŠ!